Ulike dekkstørrelser for forskjellige biler

sommerdekk

Det er en hel rekke dekk i dekkbutikken når du skal dit for å kjøpe nye dekk. Du har et bredt utvalg av forskjellige størrelser for å imøtekomme alle forskjellige biler. Noen små dekk og noen veldig store dekk, og så har du dekk for forskjellige årstider og for sportsbiler, for terrengkjøretøy og til og med dekk som anbefales for elektriske kjøretøy. Det er ikke alltid lett å vite all informasjonen for å optimalisere dekkvalget ditt, slik at du har de beste dekkene for å utfylle bilen din for sikker kjøring.

Å få størrelsen riktig er ikke den eneste utfordringen, du må også skaffe dekkene som er optimale for kjøretøyet ditt. På denne måten kan du oppnå best ytelse kombinert med best sikkerhet. Dekkstørrelsen på dimensjonen er enkel, ettersom du kan sjekke hva som anbefales for kjøretøyet ditt, eller så sjekke dimensjonen til de nåværende dekkene. Når du har spikret det, må du finne ut om det er noe med kjøretøyet som krever noen spesielle dekk. Dette kan være at du har en elektrisk bil, og du trenger dekk som anbefales for elektriske kjøretøyer ved å ha en mer slitesterk gummiblanding og også ha lavere rullemotstand. Det kan også være at du vil ha aramidforsterkede sidevegger for bedre punkteringsmotstand, eller du vil kjøre terreng.

`

Du må også matche dekkene til været der du skal kjøre. Valget av dekk vil avhenge av hvor du bor og i hvilken sesong du trenger dem. Du har forskjellige dekk for forskjellige værforhold. Noen dekk er kun laget for sommervær eller varmt vær, og andre bare for kalde temperaturer og vinterforhold. Dette er grunnen til at du har sommer- og vinterdekk, og hvorfor du bytter mellom disse dekkene. Det er litt det samme at du bruker forskjellige kluter og sko avhengig av årstid. Du må sørge for at du bruker dekkene som gir deg best ytelse og sikkerhet når du kjører under disse forholdene.

Når du har riktig dimensjon og har bestemt at du trenger vinterdekk, trenger du kanskje 225/65R17 vinterdekk for en personbil eller 235/65R17 vinterdekk for en SUV, så må du bestemme om du vil at dekkene skal være piggfrie eller piggede, eller du vil kanskje til og med velge allværsdekk for bedre allroundbruk. Du har bedre ytelse hvis du bruker dekk som er dedikert for en sesong, men som er basert på at du bor i et område som har veldig spesifikke årstider. Hvis du bor i områder som ikke alltid har vintre, men det kan skje nå og da at du vil ha en snøstorm og at du må kjøre bilen din og at du vil være trygg. Da er allværsdekk det beste valget for kombinasjon av fleksibilitet, sikkerhet og bekvemmelighet for disse områdene.

For mer informasjon om forskjellige dekkstørrelser for forskjellige kjøretøy, besøk: www.nokiantyres.no