Kuinka pienentää hiilijalanjälkeäsi ajaessasi autoa

pneus hiver

Suurin osa sähkö- tai hybridiautojen omistajista yrittävät löytää tapoja pienentää hiilijalanjälkeään elämässään tekemiensä valintojen avulla. Tämä on yksi syy siihen, miksi monet ovat päättäneet asentaa aurinkopaneelit taloonsa, mutta myös ostaa ja ajaa sähköautoa tai hybridiä. Tämä auttaa paljon vähentämään jalanjälkeä. Hybrideillä on se etu, että he voivat luottaa dieseliin tai bensiiniin tarvittaessa ja siirtyä sitten sähkökäyttöön, kun se on mahdollista.

Jotta voit rajoittaa jalanjälkeäsi ajon aikana, sinun on myös otettava huomioon renkaiden vaikutukset ja ajotyyli. Pienellä vierintävastuksella, on merkitystä vähennettäessä kullekin matkalle tarvittavaa energiaa, mikä pidentää etäisyyttä, jonka sähköauto voi liikkua jokaisella latauksella. Tätä kehitettiin alun perin sähköautojen eteenpäin viemiseksi, mutta myös polttomoottorilla varustettujen autojen osalta polttoainetaloudellisuus paranee. Rengasyrityksissä on myös eroja renkaiden valmistustavassa. Nokian Renkaiden kaltaiset yritykset ovat esittäneet renkaiden valmistuksessa monia ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Nokian renkaat on ylpeä siitä, että rengasvalmistuksessa käytetään vain puhdistettuja öljyjä, ja renkaiden valmistuksessa on poistettu haitalliset öljyt kokonaan, eikä koskaan käytetä myrkyllisiä tai syöpää aiheuttavia kemikaaleja. He noudattavat tiukkoja tavoitteita vähentää kasvihuonekaasujaan ja ovat ensimmäisiä yrityksiä, jotka ovat saaneet ISO 14001 -ympäristösertifikaatin. Kaikki tämä varmistaa, että he ottavat aktiivisen roolin jalanjäljen pienentämisessä ja auttavat renkaita käyttäviä kuljettajia tekemään samoin.

Kun valitset kesärenkaita tai talvirenkaita hybridi- tai sähköautoille, on tärkeää pitää mielessä näiden autojen ja perinteisten autojen ero. Sähkö- ja hybridiautoissa on paljon raskaita akkuja, jotka tekevät niistä raskaampia kuin perinteiset autot. Tämä tarkoittaa, että pito on vielä tärkeämpää kunnollisen jarrutuksen mahdollistamiseksi. Joten kun valitset kesä-, talvi- tai jokakelin renkaat, varmista, että renkaiden vierintävastus on pieni ja että ne on valmistettu ympäristöä ajatellen.

On myös muutoksia, joita me ajajina voimme tehdä myönteisen vaikutuksen saavuttamiseksi planeetallemme. Yksinkertaisia ​​asioita, kuten renkaiden pitäminen kunnolla paineistettuina. Syynä tähän on se, että kunnolla täytetyt renkaat vähentävät vierintävastusta. Autojen polttoaineena käytetään energiaa renkaiden kuljettamiseen tiellä, joka tunnetaan myös vierintävastuksena. Siirtyminen tasaiseen ajotyyliin, koska se kuluttaa vähemmän energiaa kuin erittäin aggressiivinen.

Sähköauton tai hybridiauton ostaminen on tietysti tärkeä askel kohti hiilijalanjäljen pienentämistä ja planeetan pelastamista. Varmista kuitenkin, että myös renkaat valmistetaan näiden ihanteiden mukaisesti. Jos välität ympäristöstä, aseta matala vierintävastus etusijalle seuraavan kerran, kun valitset renkaat.

Lisätietoja matalan vierintävastuksen renkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi