Kesärenkaat on suunniteltu vesiliirron optimaaliseen estämiseen

Yksi kesäisten liikenneonnettomuuksien pääsyistä on se, että menetämme hallinnan autoihimme, kun ajamme kovan sateen aikana. Voimakas ukonilma voi nopeasti muuttaa kuivalla kesätiellä ajamisen pelottavaksi kokemukseksi, jos menetät autosi hallinnan vesiliirron vuoksi. Tämä voi tapahtua helposti, jos ajat liian nopeasti tai jos ajat tiellä, johon on kertynyt paljon vettä. Kun renkaat eivät voi poistaa vesikerrosta renkaan ja tienpinnan välillä, renkaat alkavat liukua sen päälle veden työntämisen sijaan. Silloin menetät ajoneuvon hallinnan, koska pyörien ohjaus ei vaikuta suuntaan. Parasta on vain vapauttaa jalka kaasupolkimelta ja pienempi nopeus saa renkaan palaamaan kosketukseen tienpinnan kanssa ja voit hallita ajoneuvoa jälleen.

Kun kyse on kesärenkaiden vesiliirron estämisestä, kulutuspintaan on kehitetty uusia innovaatioita. Veden virtausta renkaan urissa on nopeutettu pitkittäisistä urista poikittaisiin uriin. Erinomaiset vesiliirtoa estävät ominaisuudet säilyvät renkaan kulumisenkin aikana. Kulutuspinnan lohkojen välillä on myös virtaukselle optimoitu tuki, joka vähentää niiden välistä liikettä. Tuki parantaa käsiteltävyyttä ja varmistaa pienemmän melun ja tasaisemman renkaiden kulumisen. Muita innovaatioita ovat renkaan kiillotetut pääurat, jotka tarjoavat sekä tyylikkään ulkonäön että toiminnallisuuden. Kiillotetut ja liukkaat pääurat mahdollistavat veden virtauksen helposti ja tehokkaasti. Pääura-aukkojen optimoitu, avoin muotoilu lisää urien tilavuutta estäen siten vesiliirtoa.

Muita uusia innovaatioita ovat myös erityiset swoop-muotoillut urat, jotka parantavat  märkäpitoa ja estävät vesiliirtoa jopa vaikeissa sääolosuhteissa. Särmäurat on rakennettu sisäpientareen poikittaisille pääurille. Nämä elliptiset syvennykset säilövät enemmän vettä poikittaisten urien tilavuuden kasvaessa. Tämä muotoilu takaa erinomaisen pidon myös renkaan kulumisen myötä, menettäessäsi kulutuspinnan syvyyttä, koska swoop-ura on alaosassa suurempi. Tämä saa niiden tilavuuden kasvamaan pienentymisen sijaan. Suuri nopeus ja kuluneet renkaat vaikuttavat negatiivisesti vesiliirtoon, joten varmista, että säädät ajonopeuttasi, pidät renkaasi hyvässä kunnossa ja vaihda uusiin renkaisiin, kun olet saavuttanut 4 mm kulutuspinnan syvyyden.

Valitsemalla renkaat, jotka on suunniteltu huippuominaisuuksiin märissä olosuhteissa, joilla on hyvä märkäpito ja jotka pystyvät estämään vesiliirtoa, lisäät ajoturvallisuuttasi paljon. Erityisesti kun ajat kesällä sateessa tai ukkosmyrskyssä. Sen lisäksi, että sinulla on hyvät ominaisuudet märissä olosuhteissa, haluat myös hyviä ominaisuuksia kuiville kesäteille. Tarvitset renkaita, jotka tarjoavat erinomaisen pidon ja hallittavuuden näissä olosuhteissa. Jokasään renkaiden on toimittava myös märissä olosuhteissa, joten tarkista niiden suorituskyky märissä olosuhteissa.

Lisätietoja uusimmista markkinoille tulleista renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/