Halpoja kesärenkaita tulisi välttää, jos välität turvallisuudestasi

Kun ostat uusia kesärenkaita, on tärkeää, ettet valitse automaattisesti halvimpia renkaita, koska ne tuskin ovat kaikkein paras valinta. Autollesi on helppo löytää halvimmat renkaat, mutta on selvästi vaikeampaa löytää paras valinta, sillä parhaat ominaisuudet voivat antaa parhaan suorituskyvyn. Parhaiden renkaat löytäminen vie aikaa ja vaatii tietoa, kun taas alimman hinnan löytäminen ei vaadi tietoa. Halpojen renkaiden valitseminen voi kuitenkin olla sekä kallis että vaarallinen ratkaisu.

Halpojen renkaiden ja kalliiden renkaiden välillä on yleensä erittäin suuri ero. Suuri osa eroista johtuu siitä, että kalliimmat renkaat on valmistettu paremmista raaka-aineista ja paremmalla rengasrakenteella. Laadukkaita renkaita on myös testattu paljon parhaiden ominaisuuksien saavuttamiseksi. Testaaminen maksaa rahaa, koska se vie aikaa ja renkaita optimoidaan jatkuvasti. Tämän jälkeen renkaat on testattava erilaisissa ympäristöissä ja tie olosuhteissa. Halvemmissa renkailla on yleensä paljon vähemmän testausta optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Parempien ominaisuuksien mukaisilla korkealaatuisilla renkailla on parempia ominaisuuksia, mikä johtaa alhaisempaan vierintävastukseen. Vierintävastuksella on tärkeä rooli, koska korkea vierintävastus johtaa suurempaan polttoaineenkulutukseen ja siten suurempiin CO2-päästöihin. Se myös lisää kulumista. Suurempi kuluminen aiheuttaa nopeuttaa rengasjätteen kertymistä, mikä ei ole ympäristöystävällisen lähestymistavan mukaista.

Renkaiden kokonaiskustannuksia valittaessa halpojen ja korkealaatuisten renkaiden välillä on joskus vaikea nähdä, mutta kun otetaan huomioon korotetut polttoainekustannukset, renkaiden nopeamman kulumisen, jotka johtavat uusien renkaiden hankintakustannuksiin ja alempaan ajoturvallisuuteen. Oikean valinnan tekeminen eri renkaiden välillä tulisi olla helppoa. Se edellyttää kuitenkin, että ymmärrät oikean rengasvalinnan merkityksen. Renkaat on oltava oikean kokoiset, joten kun etsit 205/60/16 kesärenkaita, tämä mittaiset sinun on löydettävä ja valittava renkaista, jotka ovat tätä kokoa. Valitse renkaat, joilla on kesärenkaiden edellyttämät hyvät ominaisuudet. Kesärenkaiden on kyettävä käsittelemään sekä kuivia että märkiä teitä, joilla on hyvä pito ja vakaus. Hyvällä kesärenkaalla tulisi olla hyvät ominaisuudet vesiliirron välttämiseksi ja erittäin hyvä märkäpito.

Renkaat on vaihdettava uusiin renkaisiin, kun uransyvyys alittaa 4 mm, tämä on tärkeää, koska vesiliirron riski kasvaa ja jarrutusmatka pidentyy, mikä voi johtaa onnettomuuksiin. Se on yksi tärkeimmistä tekijöistä valita renkaat, jotka antavat sinulle parhaan suorituskyvyn yhdessä parhaan turvallisuuden kanssa, jotka kestää kauemmin kuin halvat renkaat ja antaa sinulle paremman polttoainetaloudellisuuden. On hyvä tarkistaa useiden riippumattomien lähteiden tekemät rengastestit löytääksesi parhaat ja ajotyyliisi sopivat kesärenkaat. Se ei ole aina helppoa ja se voi viedä aikaa, mutta kannattavaa pitkällä tähtäimellä.

Lisätietoja kesärenkaista, jotka ovat korkealaatuisia mutta edullisia, käy osoitteessa https://vianor.fi/