Forbedret sikkerhet når du bytter til nye sommerdekk

Hvis du har hatt vinterdekk på bilen din i vintersesongen, vil du flytte inn i en varmere sesong der det pleier å være lettere å kjøre. Folk setter kanskje mindre fokus på sommerdekk enn de gjør for vinterdekk, bortsett fra at de har en kraftig og sporty bil og ønsker å maksimere ytelsen om sommeren. Sommerdekkene dine vil ha stor innvirkning uansett hvilken type kjøretøy du har. Selv om du ikke har en stor og kraftig sportsbil eller en stor SUV, er forskjellen mellom dårlige og gode sommerdekk fortsatt betydelig og vil sikre at du kan kjøre trygt og komfortabelt.

Gode ​​sommerdekk vil ha mye bedre grep på våte veier, noe som kan være av vesentlig betydning når du må stoppe brått. Du trenger også dekk som kan ha godt grep på tørre veier, men det er enklere enn de glatte våte veiene. Det våte grepet kan sees på EUs dekkmerke, der 3 egenskaper er oppført, så i tillegg til det våte grepet blir også dekkstøy og drivstoffeffektivitet fremhevet. Dekkstøyen er viktig for kjørekomforten din og kanskje enda viktigere hvis du har en elbil, da høy dekkstøy kan være forstyrrende ettersom de er roligere. Drivstoffeffektiviteten viser dekkenes rullemotstand, og det er ikke bare relevant for bensinforbrukende bil, men også for elektriske og hybrider, da du kommer lenger med hver ladning, noe som sparer energi og er et bedre miljøvalg.

Sommerdekkene dine må også utstyres med de nyeste teknologiene for å forhindre vannplaning når du kjører under våte forhold. Dette gjør at dekkene bedre kanaliserer vannet til sidene og lagrer vann i slitebanen for å unngå at dekkene mister kontakten med veibanen. Tap av kontakt er farlig og kan lett føre til ulykker når du mister kontrollen over bilen. Når dekket slites og slitedybden reduseres, reduseres evnen til å lagre vann i slitebanen og det våte grepet avtar. Dette er grunnen til at det er viktig å bytte dekk til et nytt sett med dekk når slitebanen er utslitt.

Du må også overvåke dekktrykket for å sikre at du har optimal ytelse. Lavt dekktrykk øker slitasjen og kan også skade dekkets sidevegger. Egenskapene som bremseavstand og våt grep vil også bli endret. Hvis du kjøper nye sommerdekk av høy kvalitet, vil du få bedre grep, noe som vil redusere bremseavstanden. Dekkene vil også fungere bedre på våte overflater og forhåpentligvis ha de nyeste teknologiene integrert i slitebanen for å forhindre vannplaning. Kjøringen vil være mer presis og tryggere med nye dekk, så pass på at når du når 4 mm mønsterdybde at du bytter alle dekkene til nye dekk.

For mer informasjon om hvordan nye sommerdekk kan gi økt sikkerhet, besøk: www.nokiantyres.no