Billige sommerdekk bør unngås hvis du bryr deg om sikkerhet


Når du kjøper nye sommerdekk, er det viktig at du ikke automatisk velger de billigste dekkene som mulig, siden de neppe er det beste valget. Det er enkelt å finne de billigste dekkene til bilen din, men det er tydeligvis vanskeligere å finne det beste valget, med de beste funksjonene som kan gi best ytelse. Å finne de beste dekkene tar tid og krever kunnskap, mens det å finne den laveste prisen krever ingen kunnskap. Men å velge billige bildekk kan være både en kostbar og farlig løsning.

Det er vanligvis en veldig stor forskjell mellom billige dekk og dyre dekk, en stor del av forskjellen kommer av at de dyrere dekkene er laget med bedre råvarer og bedre dekkbygging. De som holder høy kvalitet, har også gjennomgått mye testing for å oppnå best mulig egenskaper. Testing koster penger fordi det tar tid og dekkene optimaliseres kontinuerlig. Da må dekkene testes i forskjellige miljøer og forskjellige veiforhold. De billigere dekkene har vanligvis mye mindre testing for å oppnå optimal ytelse.

Dekk av høy kvalitet laget av bedre egenskaper har bedre egenskaper, noe som resulterer i lavere rullemotstand. Rullemotstanden spiller en viktig rolle fordi høy rullemotstand fører til høyere drivstofforbruk og dermed høyere CO2-utslipp. Det bidrar også til høyere slitasje. Høyere slitasje fører også til at dekkene slites raskere, og øker dermed forbruket av dekk som ikke er i tråd med en miljøvennlig tilnærming.

Det er noen ganger vanskelig å se de totale kostnadene for dekk når du velger mellom dekk med billig og høyere kvalitet, men når du vurderer økte drivstoffkostnader, høyere dekkslitasje som fører til høyere kjøpskostnad for dekk og lavere kjøresikkerhet, bør valget mellom de forskjellige dekkene være et åpenbart valg. Det krever imidlertid at du forstår viktigheten av et riktig dekkvalg. Dekk må også velges i riktig dimensjon, så når du ser etter 205/60/16 sommerdekk, er dette dimensjonen du må finne og velge mellom dekk som har den dimensjonen. Velg dekk som har gode egenskaper som sommerdekk krever. Sommerdekk må kunne håndtere både tørre og våte veier med godt grep og stabilitet. Gode ​​sommerdekk skal ha gode egenskaper for å unngå vannutjevning og ha veldig godt vått grep.

Dekk må byttes ut med nye dekk når designdybden når 4 mm, noe som er viktigere når det er farligere å kjøre når risikoen for vannnivå øker og bremselengden forlenges, noe som kan føre til flere ulykker. Det er en av de viktigste faktorene å velge dekk som gir deg den beste ytelsen i kombinasjon med den beste sikkerheten, som vil vare lenger enn billige dekk og gi deg bedre drivstofføkonomi. Det er bra å sjekke dekkprøver utført av forskjellige uavhengige kilder for å finne de beste sommerdekkene som passer din bil og din kjørestil. Det er ikke alltid like lett og det kan ta tid, men det lønner seg i det lange løp.

For mer informasjon om sommerdekk av høy kvalitet, men til en god pris, besøk: https://vianor.no/